De hypotheek op uw Spaanse woning royeren

  • By:kantoor
  • 0 Comment

Er zijn twee momenten waarop u moet de hypotheek op uw Spaanse woning royeren. Bij de verkoop van uw Spaanse woning (zie volgend blog) of omdat het volledig bedrag werd afbetaald. In dit blog zullen we het laatste geval bespreken.

Bij volledige aflossing

Heeft u de schuld bij de bank afgelost, dan dient deze niet meer op de Nota Simple (uittreksel in het Eigendomsregister) van uw woning te staan. Stel u voor, u wenst uw woning een paar jaar later verkopen en op de Nota Simple staat nog altijd uw hypotheek vermeld. Het is het eerste wat de advocaat van de kopende partij zal nagaan. Uiteraard kunt u wel bewijzen dat deze is afbetaald, toch is het beter en handiger dit meteen bij volledige afbetaling in orde te brengen.

Belangrijk om te weten: de financiële doorhaling van de lening staat niet gelijk aan de automatische doorhaling van de hypotheek op uw woning bij het eigendomsregister.

hypotheek op uw Spaanse woning royerenWelke stappen moet ik ondernemen?

Om uw hypotheek te laten uitschrijven bij het eigendomsregister is het volgende nodig:

1º.- U neemt contact op met de bank die u de hypothecaire lening heeft verleend. Zij zullen een afspraak maken met het notariskantoor om de akte van doorhaling van de hypotheek te doen verlijden.

2º.- Nadat deze akte werd verleden, wordt deze ingediend bij het desbetreffend Vereffeningskantoor binnen een periode van dertig dagen.

3º.- Daarna wordt deze bij het eigendomsregister ingediend van de gemeente waar de woning is gelegen. De hypotheek wordt op dit moment door de Bewaarder van het Eigendomsregister doorgehaald.

Deze formaliteiten zijn geen verplichting voor de bank en dienen door uzelf gedaan te worden zodat de woning vrij is van alle lasten. De kosten die voortvloeien uit de doorhaling komen dan ook voor uw rekening.

Ons Nederlandstalig Spaans advocatenkantoor kan de nodige formaliteiten uitvoeren om uw hypotheek door te halen. Neem contact op en wij zullen samen met de bank de akte van doorhaling voorbereiden en zorgen dat de hypotheek uiteindelijk ook wordt geroyeerd bij het eigendomsregister.

Tijdig een advocaat inschakelen loont zeker de moeite waard. En nóg beter is het inschakelen van een advocaat die dan ook nog uw taal spreekt. Contacteer vandaag nog ons Nederlandstalig Spaans advocatenkantoor Criado&Kraus: u wordt bijgestaan in het Nederlands maar heeft wel het voordeel te genieten van de lokale kennis én contacten van de hoofdadvocaat van het kantoor José Criado.

José Criado, advocaat in Marbella, Malaga, Costa del Sol, Spanje.

josecriado@criadokraus.com

Els Myngheer, juridische medewerkster bij Criado&Kraus

els@criadokraus.com

 

Posted in: Sin categoría

Comments

No Responses to “De hypotheek op uw Spaanse woning royeren”

No comments yet.

Leave a Reply