Nederlandstalige en Engelstalige Spaanse advocaten in Marbella

Hoe een woning op naam van de erfgenamen registreren?

  • By:kantoor
  • 0 Comment

Vele cliënten komen bij ons advocatenkantoor in Marbella met de vraag hoe alles in zijn werk gaat om een woning die zij hebben geërfd op naam van de erfgenamen te zetten. erfenis in SpanjeDe procedure om de onroerende goederen op naam van de erfgenamen te kunnen plaatsen is een specifieke procedure die ik zo kort mogelijk zal proberen samen te vatten.

Vooraleer wij van start kunnen gaan, moet u een aantal documenten bijeen zien te krijgen.

  1. Een overlijdensakte
  2. Akte van bekendheid of verdeling/verklaring van erfrecht: er wordt in vermeld wie de erfgenamen zijn en wat ze krijgen. Dit is de basis voor de hele afwikkeling van de nalatenschap.
  3. De koopaktes: zo kunnen we nagaan of er openstaande schulden zijn bij deze eigendom.
  4. Een ontvangstbewijs van de IBI of onroerendzaakbelasting: zo wordt ook nagegaan of er geen openstaande bedragen zijn.
  5. Elke erfgenaam heeft een NIE nummer nodig. Dit kunnen we allemaal doen in uw naam met een volmacht aan ons kantoor. Dit kan vanuit België geregeld worden. Wij sturen namelijk de verwoording van de volmacht in twee talen naar de notaris in uw buurt of uw gebruikelijke notaris, deze wordt voorzien van een apostille en naar ons kantoor gestuurd. Wij zorgen dus voor al het nodige papierwerk, instructies, etc.

Documenten uit het buitenland dienen altijd van apostille voorzien te zijn en beëdigd vertaald te worden naar het Spaans. Laat dit doen door een beëdigd vertaler in Spanje, zo kan dit meteen gebruikt worden in Spanje.

Met deze documenten wordt een akte opgesteld in Spanje: deze heet “Akte van aanvaarding en toewijzing”. Ook al is er reeds een aanvaarding gebeurd in het land van oorsprong, moet een erfenis voor een Spaanse notaris worden aanvaard en toegewezen aan de erfgenamen. Alle erfgenamen moeten de erfenis aanvaarden, ofwel in persoon ofwel via een volmacht.

Tot slot moeten ook successierechten aangegeven en betaald worden, zodat daarna kan worden overgegaan tot de verdeling van de erfenis. Deze zijn in uw geval reeds verjaard alsook de Plusvalía belasting.

Als de hele papierwinkel in orde is, kan het onroerend goed op naam van de erfgenamen worden overgeschreven. Dat kan in volle of blote eigendom, of in vruchtgebruik, afhankelijk van hoe de verdeling van de volledige erfenis bepaald is.

De registratie moet gebeuren in het eigendomsregister. Doorgaans duurt dit een twee- tot drietal weken. Nu zijn alle erfgenamen eigenaar van het onroerend goed.

Voor bankrekeningen kan er gedacht worden aan het annuleren van de rekening en het verdelen van de gelden die erop staan.

In perfecte omstandigheden kan de procedure in een twee tot drietal maanden afgerond zijn.

Hopelijk heeft u nu een duidelijk inzicht in de procedure in Spanje, Costa del Sol.

Heeft u verdere vragen, dan sta ik tot uw beschikking. Ook kunnen wij, na het ontvangen van alle documenten, u een exact schema geven van wat de kosten zijn hiervoor.

Heeft u nog verdere vragen? Neem dan contact op met uw Nederlandstalige Spaanse advocaat in Marbella, Malaga, Costa del Sol. U bekomt een prompt antwoord op al uw vragen. Mail ons of maak gebruik van de chatmogelijkheid. Of bel ons gerust op 0034650247256.

José Criado, advocaat in Marbella, Malaga, Costa del Sol, Spanje.

josecriado@criadokraus.com

Els Myngheer, juridische medewerkster bij Criado&Kraus en beëdigd vertaler-tolk in Marbella, Malaga.

els@criadokraus.com

Posted in: Sin categoría

Comments

No Responses to “Hoe een woning op naam van de erfgenamen registreren?”

No comments yet.

Leave a Reply